30/11/2021

Накъде върви Европа обсъдиха по любопитен начин младите хора в Сливен

Въпреки лошото време, промоционалната кампания пред Стария бряст – Европейското дърво на 2014 г., премина повече от успешно. Ученици от Младежки парламент, Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, Професионална гимназия по строителство и архитектура „Арх. Г. Козаров“, Професионална гимназия по икономика „Проф.д-р Димитър Табаков“; ПМГ „Добри Чинтулов“; ГПЗЕ „Захари Стоянов“ и други сливенски училища участваха във флаш-моб, като визуализираха европейския флаг с 12 жълти звезди и сини тениски за фон.

По-къснопрез деня в зала „Георги Данчев” на Областна администрация Сливен се проведе среща на сливенски граждани с евродепутата Евгени Кирилов.

Това бе четвъртата среща с евродепутат под надслов: „Накъде върви Европа? Какви са ползите за България от членството ни в ЕС?” и бе част от информационната кампания за популяризиране на Европейските избори 2014 на местно и регионално ниво. Организатори са център Europe Direct Сливен и регионален интернет-портал Сливен НЕТ. Модератор бе Ани Николова.

Срещата бе открита от Областния управител Корнелий Желязков.

Г-н Кирилов отговори делово и в същото време задълбочено на предварително поставените му над 15 въпроса и на въпроси на гражданите, свързани с работата на евродепутатите, бъдещето на ЕС, положението в Украйна и около нея, реиндустриализацията, влизането ни в Шенген, премахването на визите за САЩ и Канада, ролята на ЕС в опазването на околната среда в България, общ Европейски закон за правата на животните, българските приоритети за следващите 20-50 години, трафика на хора, интеграцията на ромите, финансовата децентрализация на европейските финансови средства за регионите, отношението на България към Евразийския съюз, членството на Турция в ЕС и други.

 

От информационен щанд пред Областния информационен център  всички желаещи си взеха материали, посветени на ЕС и изборите. Млади хора  раздаваха листовки и анкети, други   участваха в организираната викторина. Всеки   правилно отговорил  на въпрос, свързан с ЕС,  получи награда.

Facebook Comments