21/01/2022

Националното офроуд състезание „Сливен 4х4 Екстрийм” бе открито официално

За втора поредна година община Сливен и Офроуд клуб „Сливен 4х4” са домакини на първия кръг от веригата траялни състезания „Екстрийм 4х4”. Новото през тази година е, че в екстремното състезание са формирани три класа – „Стандартен”,  „Модифициран” и „Прототип”. Тържествената церемония по официалното откриване на Националното офроуд състезание „Сливен 4х4 Екстрийм” се състоя на площада пред общината днес.

„Това е първото състезание за тази година. Предстоят мотокрос и рали шампионати. Сливен винаги е предлагал отлични условия за провеждане на екстремни автомобилни състезания”, заяви кметът Кольо Милев на откриването на състезанието в присъствието на екипажи от цялата страна, много почитатели на екстремния спорт и гости на града.

В състезанието ще участват 34 екипажа, от които в клас „Стандартен”  са заявили участие 11, в клас „Модифициран” са 13 и в клас „Прототип” са се записали 10 екипажа. Високопроходимите машини са много добре подготвени за екстремното трасе на състезанието, което ще се проведе утре и в неделя в местността „Рамануша” край Сливен.

 

Снимки: РСН и Г. Ангелов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments