Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Общината ще упълномощи своя представител да гласува против смяната на управителя на В и К – Сливен – Радио СливенБГ
10/08/2022
Общината ще упълномощи своя представител да гласува против смяната на управителя на В и К – Сливен

Общината ще упълномощи своя представител да гласува против смяната на управителя на В и К – Сливен

От В и К холдинга предлагат смяна на управителя на сливенското дружество

Управителите на две общински дружества запазват постовете си след конкурс

Закрива се детската градина в село Новачево

Ще предложим на съветниците този четвъртък за гласуват против смяната на управителя на „В и К – Сливен“ инж. Севдалин Рашев на предстоящото общо събрание на дружеството на 15 юли. Това обяви днес пред журналисти председателят на Общинския съвет Димитър Митев във връзка с предстоящото заседание на местния парламент, насрочено за 30 юни. Една от важните точки в него е този казус.

Делът на Община Сливен във водното дружество вече е едва около 5 %, но предложението ни ще е принципно против смяната на сегашния управител, защото в поканата за събранието на В и К няма посочено ново име, няма и мотиви. Не можем да подпишем „празен чек“, коментира днес Димитър Митев.

 чуйте още

Управителят на „Пътнически превози“ Енчо Петров и на „Общинска охрана и СОТ“ Петко Чолаков запазват постовете си, това съобщи още днес на пресконференцията председателят на местния парламент Димитър Митев. След проведени конкурси двете общинските дружества ще бъдат ръководени от досегашните си управители. Общинският съвет трябва да официализира в четвъртък чрез гласуване резултатите от конкурса. По отношение на изменението на общинския бюджет, Митев посочи, че причините, които го налагат са постъпили допълнителни приходи, които ще бъдат преразпределени в общинските бюджетни сметки. За разходите Митев информира, че част от тях се налагат заради финансиранена проекта на Община Сливен за охрана на земеделската продукция в селата. Средства ще бъдат отпуснати и за ремонт на НЧ „Зора-1860″-Сливен, за доставка на системи за управление на клиентски опашки в Центъра за обслужване на гражданите, за системи за видеонаблюдение, текущи ремонти и дрОбщинските съветници ще гласуват и отпускане на финансови помощи на граждани и средства на училища, детски градини и творчески колективи.И още акценти в предстоящата сесия, слушаме Димитър Митев:

чуйте още

Има инвеститорски интерес към бившите казарми с цел да се изгради строителен хипермаркет, съобщи още Димитър Митев:

 чуйте още

Двама нови съветници ще положат клетва. Деница Проданова ще е на мястото на Румен Бозуков  от групата на БСП, който бе избран за изпълнителен директор на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД, където има и общинско участие и не може да съвместява двете длъжности.

На мястото на починалия, за съжаление, Христо Христов от ГЕРБ като общински съветник ще работи Живко Минчев, след отказа на Тодор Начев. 

73 точки и една допълнителна са включени в дневния ред на предстоящата този четвъртък, 30 юни, от 9 ч. в зала „Май“,  сесия на Общински съвет – Сливен.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments