Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Посланикът на Република Корея Ли Хо-шик на посещение в Котел – Радио СливенБГ
08/12/2022
Посланикът на Република Корея Ли Хо-шик на посещение в Котел

Посланикът на Република Корея Ли Хо-шик на посещение в Котел

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и екипът му се срещнаха вчера с посланика на Република Корея в България Н. Пр. г-н Ли Хо-шик. Дипломатът е на двудневно посещение в града по повод Фестивала на Етносите, багрите и котленския килим, където тази година азиатската страна ще бъде представена в импровизирано корейско село. По време на визитата си посланикът беше придружен от почетния консул на Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и председателя на Търговската и Индустриална Камара на България и Корея Калин Дамянов.

„Изказвам своите големи благодарности към Република Корея и лично към вас, г-н Хо-шик. Благодаря  от сърце и на почетния консул на Корея в Бургас г-н Йосиф Спиридонов, без който участието на вашата страна нямаше да се състои. С участието си в нашия фестивал, вие носите голяма радост за всички, а също нова своеобразна нишка в нашия килим“, каза кметът Коста Каранашев.

Каранашев запозна гостите си с културния и икономически профил на града и котленската община. Той наблегна на възрожденската история на този край и мястото му в общата историческа карта на България, както и перспективите на града и общината за развитие. По време на срещата бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – съвместни културни прояви и икономически връзки.

На специалния си гост кметът връчи грамота и сребърна монета с лика на Георги Раковски, както и ръчно изработени сувенири от естествена тъкана вълна. За финал на срещата дипломатът беше изненадан от градоначалника на Котел с вишнов ликьор по негова рецепта, който тази година за първи път ще бъде презентиран на фестивала. 

По-рано през деня посланик Ли Хо-шик и кмета Каранашев положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Георги Раковски и в Пантеона на възрожденеца, след което корейският гост посети църквата „Св. Николай“ и старото класно училище, днешна художествена галерия „Христо Тодоров“ в село Жеравна.

VI-то издание на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим започна снощи, концертната програма стартира на голямата сцена „Естрада“, където първо се появи обичаната от мнозина група „Тоника СВ“. След тях на сцената в парк „Изворите“ бяха рокаджиите Станислав Сланев-Стенли, Димитър Ковачев-Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев.

About Post Author

Facebook Comments