Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Възможности за развитие на висшето образование в България представиха в Сливен – Радио СливенБГ
01/10/2022

Възможности за развитие на висшето образование в България представиха в Сливен

В зала „Георги Данчев“ в Областна администрация Сливен се проведе информационната среща, на която бяха представени използваните възможности за развитие на висшето образование в България, чрез проекти, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013. Срещата беше организирана съвместно с Областния информационен център – Сливен.

За лектор беше поканен доц. д-р Красимир Спиров от Технически университет София, който сподели опита на университета.

Доц. Спиров отдели най-много внимание на проекта на Инженерно-педагогическия факултет в Сливен с наименование „Развитие на дистанционен център за електронно обучение на инженерно-педагогически кадри“. Най-важните конкретни цели при създаването на дистанционния център за обучение са:

• Изграждане на среда за непрекъснато обучение на инженерно-педагогически кадри и подобряване качеството на професионалното образование у нас;

• Развитието на електронни форми на дистанционно обучение и улесняване на ученето през целия живот.

В рамките на проекта е закупена уеб базираната платформа Blackboard Collaborate, която се използва за дистанционно обучение в много университети по света. Тя позволява онлайн обучение, общуване и работа в екип от много хора.

About Post Author

Facebook Comments