Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско – Радио СливенБГ
08/12/2022
ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско

ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, и безопасност на пешеходците.

За периода от 16 до 23 септември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1319 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства в района на пешеходна зона на град Сливен. Съставени са 217 актове за административни нарушения и 1102 фишове, от които 568 електронни за превишаване на скоростта. Установени са 8 водачи, употребили алкохол, от които 1 над 2,00 промила, за което е образувано бързо производство. Двама са установени да управляват след употреба на наркотици. Четирима водачи са отказали да бъде изпробвани за употреба на алкохол и наркотици. Санкционирани са 13 неправоспособни водачи, от тях един е бил непълнолетен. Установени са двама водачи, управлявали в период на лишаване.

На място при проверка на пътя са връчени 139 наказателни постановления.

21 септември беше отбелязан като Ден без загинали по пътя в рамките на операция на ROADPOL. На територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани тежки пътни инциденти със загинали и ранени. По време на проверките, осъществени през деня, екипи на отдел „Охранителна полиция” са отнели 2 шофьорски книжки на водачи, явно непознаващи правилата за движение. Те ще трябва да се явят на проверовъчен изпит.

За една седмица са проведени 6 операции по метода широкообхватен контрол. 67 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Днес от 10,00 до 12,00 часа в района на Дамарски мост в град Сливен се проведе поредната операция по метода широкообхватен контрол. За 2 часа са констатирани 32 нарушения на ЗДвП. Проверени са 75 превозни средства и 86 лица. Установен е един водач, употребил алкохол. Един водач е превозвал дете без задължителните обезопасителни системи. На нарушителите са съставени актове и фишове.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..“>Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Pin It

About Post Author

Facebook Comments