Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
И утре издават удостоверения за гласуване. И без алкохол! – Радио СливенБГ
01/10/2022

И утре издават удостоверения за гласуване. И без алкохол!

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Това припомнят от полицията в Сливен. Утре, 25 май, от 8.00 ч. до 17.00 ч. ще се издават  удостоверения за гласуване, ако  гражданите лично подадат искане в Областната дирекция на МВР или РУ „Полиция”.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

От 8.00 ч. до 18.30 ч. на 25 май в група “Български документи за самоличност” при Областната дирекция на МВР – Сливен и звената при РУ “Полиция” Нова Загора, Котел и Твърдица ще се връчват издадени лични карти.

Удостоверения, издадени на основание регистрирано искане, ще се връчват  на 25 май за времето от 8.00 ч. до 18.30 ч. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление, СДВР или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 25 май 2014 година.

 

Припомняме, че кметът на Сливен Кольо Милев издаде заповед, за осигуряване на условия за нормално протичане на изборния ден при произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 25 май 2014 година, на основание чл. 41 ал.1 т.4 и ал. 2 от ЗМСМА.

Забранява се продажбата и сервирането на алкохолни напитки в търговските обекти и в заведенията за обществено хранене на територията на община Сливен за времето от 6 до 20 часа в изборния ден.

Забраната не се отнася за обществени заведения, в които ще се провеждат училищни абитуриентски балове; семейни тържества и ритуали (сватби, кръщенета, тъжни обреди). В тези случаи организаторите на тържествата и собственикът на заведението носят отговорността за опазване на обществения ред.

Кметът възлага на началника на Районното управление „Полиция“ и управителя на „Общинска охрана и СОТ“ ЕООД, всеки в своето направление на отговорности, да организират опазването на обществения ред и сигурността на гражданите и да направят необходимото за осигуряване на нормална обстановка в предизборния и изборния дни на територията на общината.

Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на Секретаря на общината и Началника на РУП.

About Post Author

Facebook Comments