18/05/2022

Първите павилиони в обновения пазар в квартал „Дружба” отвориха врати

Обособеното място за търговия разполага със седем павилиони и девет зеленчукови маси, които вече имат своите наематели след проведен публичен търг с явно наддаване. Търговците са сключили договор с Община Сливен за срок от пет години. Шест от павилионите са на площ от 12 квадратни метра, а един от тях е 20 кв.м. Микропазарът разполага с чешми и санитарен възел, пригоден за инвалиди, съобщават от пресцентъра на общината.

Управителят на „Общински пазари” Иван Султанов коментира, че пазарът е с голямо социално значение. Той се намира на оживено място в голям квартал, а Община Сливен е отговорила на нуждите на жителите на „Дружба”, които са организирали подписка за изграждане на пазар с павилиони и маси. В нея са се подписали над 300 души.

„Микропазарът е резултат от едногодишен труд. Инициативата за неговото създаване е на кмета, който изрази намерение да се изградят други такива в града“, каза още Иван Султанов и разкри, че до края на годината такъв ще бъде направен и в квартал „Сини камъни”. Пазарът няма да бъде като този в квартал „Дружба”, а идеята е да е летен, но закрит.

Facebook Comments