Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Десислава Танева: Време е хората да гласуват грамотно – Радио СливенБГ
12/08/2022

Десислава Танева: Време е хората да гласуват грамотно

С 33.28 % гласували за ГЕРБ, в област Сливен сме категорични победители пред основния ни политически опонент Коалиция за България /20.74 на сто/, обяви днес на пресконференция народният представител Десислава Танева, областен лидер на ГЕРБ. Тя благодари на всички, дали вота си в полза на ГЕРБ и коментира, че резултатите тук показват малко над средните за страната гласове в полза на партията. Не пропусна и факта, че „България без цензура“ с 12,58 процента е пред ДПС в областта, където за движението са гласували 11.036 на сто.

Танева даде много добра оценка на организацията на изборите и работата в щаба на ГЕРБ, както и на кампанията, в която заложили на възможно най-много срещи с хора, „без помпозност и певци”. Категоричен „отличник” на ГЕРБ в областта е община Нова Загора, където за партията са гласували 37.49 на сто, а за КБ – 20.789 %. По думите на народния представител Галя Захариева, това е оценка и за направеното от кмета, който също е представител на ГЕРБ, за града, а не в кампанията.

Печелим за осми пореден път пред основния си политически опонент в Сливен, въпреки, че сега кампанията на БСП имаше своя неформален лидер в лицето на кмета г-н Милев, коментира Десислава Танева.

На въпрос за РСН как очаква, че ще започне утрешният парламентарен ден, Танева призна, че и тя мисли от вчера по този въпрос, но дори няма предположения. „Атака мълчи от няколко дни, от ДПС идват разнопосочни сигнали, от БСП – също, но това не е работа на ГЕРБ. Ние сме си дали оценката за това управление, което носи абсолютна вреда на държавата, считаме, че най-правилно е да има предсрочни парламентарни избори и призоваваме управляващите да си подадат оставката, което би било добре и за мандатоносителя”, коментира Танева.

Председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ Димитър Митев счита, че изборите за представители на България в Европейския парламент са началото на предстоящите кметски избори догодина.

По думите й, преференциалният вот е за предпочитане пред липса на мажоритарен вот. Време е хората да започнат да гласуват грамотно. В областта от листата на ГЕРБ най-много преференции са получили първият в листата Томислав Дончев и Мария Габриел, която скоро ще има приемна в Сливен.

Сн. РСН

About Post Author

Facebook Comments