30/11/2021

Обходният маршрут на ул. „Г. С. Раковски” ще бъде по ул. „Ген. Столетов” и ул. „Антим I”

Обходният маршрут на ул. „Г. С. Раковски” ще бъде по ул. „Ген. Столетов” и ул. „Антим I”

Поради ремонтни дейности по „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен”, ул. „Г. С. Раковски” е затворена в участъка между ул. „Александър Екзарх” и ул. „Ген. Столетов”, съобщи заместник-кметът Румен Стоилов. Той допълни, че е организиран обходен маршрут, който е по ул. „Ген. Столетов” и ул. „Антим I”. „Още миналата седмица обявихме, че улицата ще бъде затворена, тъй като графикът притиска строителите. „Те бързат, за да напреднат със строително-монтажните работи и това наложи организирането на обходен маршрут”, обясни Стоилов. Освен по ул. „Г. С. Раковски” тази седмица строително-монтажни работи ще започнат и по ул. „Петко Каравелов”, в участъка между ул. „Дрин” и ул. „Георги Гюлмезов”. В централна градска част ще се работи още и по ул. „Ген. Столипин” между ул. „Сливница” и ул. „Драган Цанков”, а също и по ул. „Георги Гюлмезов”, която е между ул. „Драгоман” и ул. „ Г. С. Раковски”.

В кв. „Комлука” ще се работи по улиците „Михаил Чайковски”, в участъка между ул. „Великокняжевска” и ул. „Граф Игнатиев”. Пресечката между ул. „Верила” и ул. „Михаил Чайковски”. Също така ще се работи по ул. „Сирак Скитник” между ул. „Булаир” и ул. „Александър Батенберг”. Обявеният през миналата седмица участък на ул. „Стефан Егаров” от ул. „Борис Търновски” до ул. „Шипка”. Улица „Чудомир Кантарджиев” от ул. „Стефан Егаров” до ул. „Преслав”, както и по ул. „Хан Аспарух” от ул. „Шейново” до края на квартала в северна посока.

В кв. „Клуцохор” ще се работи по улиците „Стефан Серткостов” и „Тертер”, в участъка от ул. „Георги Икономов” и ул. „Драгойчева”. По бул. „Стефан Караджа”, в участъка между ул. „Баба Тонка” и ул. „Георги Икономов”, а също така и по ул. „Овчарска” от ул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Харкан”.

За асфалтиране в централна градска част са предвидени участъците на ул. „Александър Стамболийски” от ул. „Неофит Бозвели” до пл. „Васил Левски”, както и ул. „Неофит Бозвели”, в участъка между ул. „Александър Стамболийски” и ул. „Петко Каравелов” . В кв. „Клуцохор” ще се асфалтира ул. „Баба Тонка”, в участъка между ул. „Асенова” и ул. „Драгойчева” и бул. „Стефан Караджа”, в участъка между ул. „Радецки” и ул. „Баба Тонка”, съобщиха от общинското ръководство.

Община Сливен предоставя схеми, по които всеки гражданин може да се информира за напредъка на отделните етапи на проекта. В тъмно сиво са отбелязани улиците с асфалтирани участъци, в оранжево са участъците, които и в момента текат строително- монтажни работи. В червено са новите участъци, които ще бъдат започнати тази седмица. В зелено са завършените участъци – готови за асфалтиране. В синьо са участъците, които са готови и ще бъдат асфалтирани тази седмица.

Facebook Comments