Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Стипендиант на Община Сливен ще представи България на Младежка олимпиада в Нанджинг, Китай – Радио СливенБГ
12/08/2022

Стипендиант на Община Сливен ще представи България на Младежка олимпиада в Нанджинг, Китай

Състезателката по джудо при Спортна академия „Ставен” Бетина Темелкова  ще представи страната ни на Младежката олимпиада в град Нанджинг, Китай.

Световната федерация по джудо номинира по двама състезатели от всяка държава, взимайки предвид техните постижения през последните две години. Родната федерация по джудо е утвърдила имената на Бетина Темелкова и Стоян Тарапанов, които ще ни представят в Нанджинг през август.

„Целта ми е да донеса златото в България”, обяви Бетина Темелкова. ”Силно се вълнувам, защото мечтата ми винаги е била злато от голямата олимпиада. Това е една голяма стъпка напред. Никога не съм била в Китай и мисля, че ще бъде интересно”, завършва европейската ни шампионка по джудо.

Бетина Темелкова е спортист № 1 на община Сливен за 2013 г. Тя зае 3-то място на световното първенство за девойки старша възраст до 18 години, категория 48 кг. в Маями – САЩ, 5-то място на европейско първенство за девойки старша възраст в Естония и 2-ро място на младежкия олимпийски фестивал в Холандия. Бетина е и европейска шампионка по джудо за 2012 година.

Носител е на стипендия „Хаджи Мина Пашов” на община Сливен за 2014 г.

Стипендия „Хаджи Мина Пашов” е годишна стипендия, която се присъжда на дете или младеж (приоритетно от 16 до 25 годишна възраст) в рамките на календарната година. Носителят й трябва да е класиран до шесто място на форум от европейско или световно ниво за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Стипендия „Хаджи Мина Пашов” се равнява на десет минимални работни заплати, определени за страната към датата на одобрение на кандидата. Средствата са предвидени в Програмата за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи на община Сливен.

About Post Author

Facebook Comments