30/11/2021

Научен форум по неонатология се провежда в Сливен

Регионална научно-практическа среща по неонатология на тема „Актуални проблеми в неонатологията” се провежда в Сливен от днес до 15 юни. Организатори на научния форум са Българската асоциация по неонатология и МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. На 13 юни от 16 часа се предвижда посещение на участниците в Отделението по неонатология на болницата. Откриването на срещата е на 14 юни от 9 часа в хотел „Спорт палас”. Приветствия към участниците ще поднесат административният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Розалина Спасова и проф. Мая Кръстева – председател на Българската асоциация по неонатология.

Научните сесии включват доклади на представители на неонатологичното отделение в УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив, на Детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина“- Варна, Неонатологична клиника на МБАЛ „Проф. Ст. Киркович“ – Стара Загора, УМБАЛ „Г.Странски“ гр. Плевен, МБАЛ “Токуда Болница”- София, II САГБАЛ Шейново, СБАЛАГ „Майчин дом“-София, МБАЛ “Авис медика“ – Плевен, „МБАЛ-Русе“ и СБАЛДБ – София.

Сред включените в програмата теми са : „Негативни ефекти, диагноза и лечение на болката в неонаталния период“, „Хематологични показатели у новороденото“, „Скрининг за критични кардиопатии при новородени“ и др.

Facebook Comments