Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Още една модерна площадка за игра радва деца от Сливен – Радио СливенБГ
08/12/2022

Още една модерна площадка за игра радва деца от Сливен

Модерна площадка в централна градска част радва децата на Сливен от вчера. Благоустрояването на междублоково пространство, намиращо се източно от бл. 25 на бул. „Христо Ботев“, стана по проект „Модерен детски кът – за децата на Сливен” на сдружение от граждани „По-добро бъдеще за нашите деца”.

Подменени тротоарни плочки, ремонтирани дървени и метални конструкции на сенници, пейки и кошчета за боклук са само част от рехабилитационните дейности, извършени от община Сливен на терена. На него се намира още и детската площадка, която е отделена от останалите елементи на благоустроеното пространство с ограда, а на площадката за игра са монтирани три съоръжения за игра върху ударопоглъщаща настилка, тип „тартанови плочи“, дарени от Ротари клуб – Сливен. Изграждането и цялостното оформление на детската площадка е в съответствие с изискванията на Наредба № 1/12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

„Мястото беше занемарено от години и аз съм много щастлив, че успяхме да приключим това съвместно начинание с партньорите по проекта – Ротари клуб и Обществен дарителски фонд – Сливен”, каза кметът Кольо Милев. Проектът предвиди комплект от многофункционално съоръжение, което задоволява напълно нуждите на около 20 играещи деца едновременно.

На откриването присъстваха кметът на община Сливен Кольо Милев, президентът на „Ротари клуб” – Сливен Кети Бозукова, изпълнителният директор на фондация „Обществен дарителски фонд” – Сливен инж. Стоян Марков, много деца и техните родители. Изпълнител на благоустрояването на терена за обществено обслужване е сливенска фирма.

About Post Author

Facebook Comments