Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Мотокросът на Бършен с лиценз за три години – Радио СливенБГ
08/12/2022

Мотокросът на Бършен с лиценз за три години

97 мотоциклетисти от 10 страни участваха в кръг от Европейски шампионат по мотокрос на полигон Бършен край Сливен. Събитието откри кметът на общината Кольо Милев. Надпреварата  беше в 5 класа.

Състезанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията във Варна и Добрич на 19 юни.

Мотокрос трасето и прилежащата му инфраструктура получават лиценз за срок от 3 години. Това обяви Херман Яколич от Словения, член на Комисията по мотокрос при Европейския мотоциклетен съюз, който инспектира съоръжението. На церемония по откриване на състезанието той връчи на кмета лист за инспекцията – хомологация.

„Сертификатът е завършек на труда на много хора, които работят за модернизирането на мотополигона и подобряването на трасето вече две години, посочи кметът Милев.

Трасето отговаря на всички европейски изисквания – с дължина 1763 метра, 12 м. широко, 21 гърбици. Изградена е напоителна система за оросяване, съгласно изискванията, нови санитарни възли и помещения за международно жури, нови зони за измиване на мотоциклетите. Спортното съоръжение има над 80 процента видимост, което дава възможност на публиката да следи състезателите по трасето.

Официални гости бяха кметът Милев,  заместник -кметът по устройство на територията Иван Манчев, Херман Яколич от ЕМС, Иван Върляков, изпълнителен директор на РАО „Тракия”, Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотокрос, общински съветници, кметове на населени места от региона.

По думите на Богдан Николов, съвместните усилия на общината и БФМ трябва да се насочат към усъвършенстване на инфраструктурата около трасето – да се изгради ограда, пресцентър, медицински център и осигури пълен достъп за линейки до всяка негова точка.

Николов съобщи пред журналисти, че при вчерашните квалификации е станал инцидент с 15 годишен мотоциклетист от България, на когото е оказана медицинска помощ. Младежът е със счупени крайници. Той е транспортиран до Центъра за спешна помощ  „Пирогов”, където е опериран. Нормално е за този спорт да има контузии, коментира Богдан Николов.

 

About Post Author

Facebook Comments