28/10/2021

Празници на изкуствата „Аполония“ започнаха в Созопол

 Започнаха 29-те Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Фестивалът беше открит от основателят му проф. Димо Димов и от кмета на Созопол Панайот Рейзи. Вицепрезидентът Маргарита Попова също присъстваше на церемонията. Тя припомни, че преди 29 години хора на изкуството – изтъкнати творци и представители на местната власт се събират в Града на спасението, озарени от идеята, жадуващи за празник.

„Никой от тях не е правил подобно нещо до този момент в живота си. И се питат: Докога ще ни стигне ентусиазмът? Отново през септември, 2004 г., когато отчитат своя 20-годишен път, по който разбира се нечии коси са побелели, хората от Екипа на „Аполония“ си задават не въпроса докога ще им стигне ентусиазмът, а се питат – дали си струват мъките“, продължи вицепрезидентът Попова.

И добави: „На вас, уважаеми професор Димов, сега, през 2013-та, 29 години след началото, в навечерието на 30-та година на „Аполония“, ние ви казваме: Да, маестро, струва си! Струва си и мъките, и удовлетворението. Защото има смисъл!

„Аполония“ след 29 години е марка. Тя има своя живот, през който се доказа и показа, че на крилете на творчеството и с творците можем да направим този свят още по-красив“.

Празниците бяха открити с концерта „Вечната музика на Верди“, по случай 200-годишнината от рождението на великия композитор.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/opera-apoloniya-sozopol-1374334.html#ixzz2dX7ts8zg

Facebook Comments