Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Румен Стоилов: Над 40 на сто от водния цъкъл е готов – Радио СливенБГ
10/08/2022

Румен Стоилов: Над 40 на сто от водния цъкъл е готов

С асфалтиране в централната градска част, а след това в „Клуцохор” и „Комлука”, продължават тази седмица дейностите по водния цикъл в Сливен. Това съобщи днес пред журналисти заместник – кметът Румен Стоилов /на снимката/. Предстои асфалтиране по цялото протежение на ул. „Ал. Екзарх”, ул. „Г.С. Раковски” – участъка от бул. „Хр Ботев” до ул. „Елин Пелин”, ул „Ген.Столетов” – от улица „Дрин” до ул. „Ал. Екзарх”. Тази седмица ще се асфалтира и ул. „Великокняжевска” от участъка между улиците „М. Чайковски” и „Проф. К. Иречек”. В летния сезон приоритетно ще бъде освободено движението по улиците „Г.С. Раковски” и „Великокняжевска”.

По думите на Стоилов, стъклопластовите канализационни тръби с голям диаметър, които са и най-скъпи, са положени към 59 процента като дължина. Полипропиленовите канализационни тръби с по-малък диаметър са положени 30 на сто, а „при водопровода естествено напредъкът е по-малък, защото той върви след канализацията”. При всички случаи, обаче, дейностите по водния цикъл като цяло за момента са изпълнени над 40 процента, заяви заместник-кметът на общината Румен Стоилов. Даден е широк фронт на работа на строителя и той трябва да завърши започнатите площадки, за да не се затруднява движението на гражданите, убеден е Стоилов.

Заместник – кметът Иван Манчев допълни, че няма опасност от замразяване на проекта, „не се говори изобщо за замразяване”, има открити площадки, които трябва да ги завършим и да получат разрешение за ползване, обобщи Манчев.

About Post Author

Facebook Comments