Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Новият проект за зелена и достъпна зона започва следващия вторник – Радио СливенБГ
01/10/2022

Новият проект за зелена и достъпна зона започва следващия вторник

Асфалтират се велоалеите и повдигнатите пешеходни пътеки по големите булеварди в Сливен, съобщиха днес от общинското ръководство. Те ще бъдат преградени и със съоръжения за ограничаване на достъпа на МПС. До 15 септември трябва да бъде завършена хоризонталната маркировка в целия град, в момента се работи по главните улици, информира днес заместник-квметът Иван Манчев.  Със служителите на КАТ и еколози се премахват и сухите клони по дръвчетата в града. Ще се работи и по разделителната ивица по бул. „Братя Миладинови“.

Благоустройството и безопасността на движение ще се подобри и с реализацията на новия проект за зелена и достъпна зона, чието строителство започва следващия вторник, съобщи заместник-кметът  Манчев. Сега до Стария бряст са монтирани подвижни пана, които

обозначават пешеходната зона, както и забранителен знак за велосипедисти. Ще продължи контролът от общинска охрана и МВР за нарушители.

Освен в Сливен ще бъдат благоустроени и площадните пространства в малките населени места в селата Камен, Глушник, Трапоклово.

About Post Author

Facebook Comments