30/11/2021

Отбелязваме 177-годишнината от рождението на Апостола на свободата

Президентът Росен Плевнелиев ще посети днес град Карлово. Държавният глава ще участва в тържествената церемония, с която ще бъде отбелязана 177-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в родния му град.

Възпоменателна церемония по повод 177 години от рождението на Васил Левски ще се проведе днес в 10 ч. и в Сливен. От община канят гражданите да присъстват на ритуала по полагане на венци и цветя, който ще се състои на паметника на Апостола на свободата на едноименния площад. В церемонията ще участват кметът на общината, сливенският митрополит Иоаникий, областният управител, председателят на общинския съвет, Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Регионалният инспекторат по образованието, Регионалният исторически музей, Художествената галерия „Димитър Добрович”, Съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на военноинвалидите, Сдружение „Мати Болгария”, политически партии, обществени организации, граждани и ученици.

На този ден преди 177 години в Карлово е роден Васил Иванов Кунчев – Левски, Апостолът на българската свобода. Затова признателните съвременници се прекланяме пред един голям българин, един непокорен дух, който повече от век и половина вълнува сърцата и ни сплотява със своите идеи и саможертва в името на Отечеството.

Facebook Comments