Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Михаил Миков и Мая Манолова са с най-големи шансове за лидер на БСП – Радио СливенБГ
10/08/2022

Михаил Миков и Мая Манолова са с най-големи шансове за лидер на БСП

26 достигна броят на номинираните за лидерския пост на БСП, само ден преди извънредния конгрес на партията, на който ще бъде избран новият председател. Досегашният – Сергей Станишев, след  13 години беше начело на партията, ще подаде оставка.

Реално битката за боста ще е между 6 или 7 души. Михаил Миков и Мая Манолова са с най-големи шансове за поста лидер на БСП. Битката на титаните се очаква утре, когато оставка ще подаде дългогодишният ѝ лидер Сергей Станишев.

Както вече Радио Сливен Нет информира, най-много номинации от организациите в Сливен   има Драгомир Стойнев, следван от Михаил Миков и Корнелия Нинова. Номинирани са и Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Мая Манолова. Поддръжници има дори Георги Кадиев, вътрешно-партийният критик. Изборът е важен, мисля, че в неделя ще се получи смислен дебат, ще се чуят и разискват платформите на всички кандидати, които останат, защото може да има и отводи, и ще се направи най-правилният избор, изрази надежда Атанас Делибалтов, лидер на социалистите в Сливен. 

11 са делегатите от Сливен на висшия партиен форум утре, 22-ма от цялата област. Очаква се изборът на председател на партията да започне около 14 ч. тази неделя и ще има балотаж, довериха източници от местната централа. Сред гостите на конгреса е поканен кметът на Сливен инж. Кольо Милев. Очаква се и Евгени Кирилов, доскорошен депутат в Европарламента от групата на ПЕС.

About Post Author

Facebook Comments