22/01/2022

В Желю войвода ще има нова спортна площадка

Община Сливен изгражда спортна площадка в село Желю войвода. Площадката е почти готова като предстои полагането единствено на изкуствена настилка, посочи кметът Богдан Йорданов.

„Благодарим за разбирането от страна на ръководството на Община Сливен. В селото вече има изградена една площадка в централната част, но тя не е достатъчна. С изграждането на новата спортна площадка се благоустрои и районът”, каза още кметът.

Богдан Йорданов посочи, че изграждането на спортната площадка е жест към младите хора. По думите му, макар и населението да намалява, трябва да се търсят начини младите хора да не напускат селото.

Кметът изрази удовлетворение и от ремонта на третокласен път III-5305 (път I-7, обход на гр. Ямбол – с. Веселиново, с. Завой – с. Желю войвода – път I-6 – с. Калояново) в участъка от км. 15+000 до км. 20+000. Ремонтът се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Стойността на проекта е 1 630 000 лв. През месец май тази година, министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева инспектира ремонтирания път, разрушен при изграждането на АМ „Тракия”. Богдан Йорданов посочи, че остава нерешен проблемът с пътя Желю войвода – Кабиле, който също е бил разрушен при направата на магистралата. Тежкотоварни автомобили са минавали от там, извозвайки бетон от базата в Желю войвода. Държавата обаче отказва да ремонтира пътя, тъй като е общинска собственост.

„Жители на селото настояват за ремонт на инфраструктурата, подмяна на канализацията и осигуряване на осветление в някои райони. Киносалонът и читалището също имат нужда от ремонт”, каза Богдан Йорданов. „Водили сме разговори с кмета Кольо Милев и съм срещал разбиране от него. Обещанието на градоначалника е да съдейства поетапно за разрешаване на проблемите. Надявам се, че нещата ще се случат, дори и да не стане веднага”, каза още кметът на Желю войвода.

Facebook Comments