18/05/2022

Ремонт на жилището на отец Евгений

На 30 юли 2014 г. община Сливен сключи договор с местна фирма за ремонт на общински жилищен фонд на ул. „Граф Игнатиев” №14, където е настанено семейството на свещеник Евгений Георгиев Янакиев, след като покривът на къщата протече от проливните дъждове. След разпореждане на кмета е направен оглед на жилището. Стойността на ремонта ще бъде 18 898,32 лв. Цената включва и вложените в ремонта материали. Средствата са от капиталовата програма на община Сливен, съобщават от пресцентъра на институцията.

Днес беше преведен аванс на строителите. Срокът за завършване на обекта е до 25 работни дни, считани от датата на откриване на строителната площадка.

Всяка година през месец януари Общинският съвет одобрява списък на общинските жилища. В момента община Сливен разполага с 597 апартамента, 387 са за продажба на настанени граждани по административен ред, 127 – за крайно нуждаещи се, 53 бюджетни, ведомствени жилища и 30 резервни. В това число не влизат 60-те апартамента, които са актувани през тази година.

Facebook Comments