Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Кампания с хората и поне два мандата в следващия парламент очакват от БСП – Сливен – Радио СливенБГ
02/10/2022

Кампания с хората и поне два мандата в следващия парламент очакват от БСП – Сливен

Позитивна кампания заедно с хоратаи минимум два мандата оттук в следващия парламент – това са целите на БСП в Сливен за предстоящия вот, обяви на пресконференция днес областният лидер на социалистите Асен Гагаузов. По думите му, подготовката за изборите в областната организация върви нормално. Текат партийните събрания по организации, надяваме се гласоподавателите като цяло на тези избори да са повече, а самите избори да са оспорвани, но представителни, коментира на свой ред Атанас Делибалтов, председател на общинската организация на БСП в Сливен. Ако гласуват 55-60 % от избирателите, социалистите реално очакват два мандата в Сливен като принос в групата на социалистите за следващия парламент. Делибалтов заяви още, че е време избирателите да приемат, че при всеки избор не трябва да има нов месия, а да приемат реалната политическа ситуация в страната и да изберат най-добрия политически субект от нея.

В тази кампания ще виждаме много работа от много политически сили, но не и от ГЕРБ, които вече са си подготвили изборния ден, смята Гагаузов.

Партийните кандидати в листата са вече ясно определени – Таско Ерменков и Деян Дечев са на първо и второ място, като бе коментирано, че се очаква добро допълване между двамата. С това ще приключат и споровете по места за местни и парашутисти, прогнозира Гагаузов.След утрешното заседание на Националния съвет на БСП листите ще бъдат окончателно затворени, като са посочени и местата за коалиционните партньори. Тук БСП се коалира с Движение за социален хуманизъм с местен лидер адвокат Сиво Сивов. Що се отнася за преференциалния вот, той трудно би променил мястото на водача, коментира областният председател на БСП.

На въпрос на Радио Сливен Нет за евентуална следизборна управленска коалиция с ГЕРБ, дългогодишният парламентарист и бивш министър Асен Гагаузов коментира, че „няма нищо невъзможно в политиката”. Що се отнася до предишните коалиционни партньори ДПС, той смята, че отговорностите на двете партии не са били ясно ориентирани. Гагаузов коментира и евентуалното влизане на АБВ в парламента като добра възможност за левия сектор като цяло, а ако останат на ръба – „губим десетина мандата”, смята той.

По повод освобождаването на областния управител на Сливен Корнелий Желязков, областният лидер на БСП изрази категоричното неодобрение на цялата организация от „разчистването на неудобни” за ГЕРБ хора, както и възстановяването на такива, за които няма да им е удобно да си признаят след изборите и ще се извинят с действията на служебното правителство. „Изразяваме недоволство от освобождаването на областния управител, защото Корнелий Желязков е познат в Сливен като изключително принципен и честен човек, а и не е имало никакви забележки за неговата работа”, заяви още Асен Гагаузов. Много хора и извън БСП не приемат смяната като принципна позиция, коментира Гагаузов.

 

СН. Радио Сливен Нет

About Post Author

Facebook Comments