30/11/2021

ДПС оповестиха водачите на листи, Янко Янков води в Сливен

Лидерът на партията Лютви Местан води листите в Кърджали и Хасково. Вчера той представи официално имената на избраните кандидат – депутати за 43-то Народно събрание. Трима министри от кабинета „Орешарски“ са водачи на листи на ДПС.

Бившият министър на младежта и спорта Мариана Георгиева ще е водач на листата в 23 МИР София.
Бившият министър на финансите Петър Чобанов ще води листата в 25 МИР и Монтана. Чобанов беше избран за депутат от Пловдив-град от листата на БСП, където беше представител на т. нар. гражданска квота. Той се сближи с ДПС по покрай подкрепата на партията за несполучилата актуализация на бюджета.

Бившият екоминистър, за когото се разбра, Станислав Анастасов, оглавява списъка с кандидат-депутати във Видин.

Делян Пеевски също ще е водач на две листи – в Пазарджик и Стара Загора.

Движението за права и свободи определи водача и в Сливен – Янко Янков, председател на Комисията по отбрана в 42-то Народно събрание и досегашен народен представител. ДПС първи в 21 МИР – Сливен   регистрира своята листа за извънредните парламентарни избори. Втори в нея е областният лидер на ДПС Мустафа Мустафов. На осмо място в сливенската листа е Неджми Ахмед, настоящ зам.-областен управител на Сливен.

 

В Благоевград ще води Алиосман Имамов, в Бургас – Хюсеин Хафъзов, а във Варна – Йордан Цонев.

Начело на листата в ДПС във Велико Търново и Враца ще е Камен Костадинов, в Габрово ДПС тръгва начело с Четин Казак, а Рушен Риза повежда в Добрич.

В Перник листата трябваше да оглави флейтистът Кристиян Коев, който се прочу като едно от лицата на февруарските протести през 2013 г. В последния момент обаче е отказал, защото не могъл да отложи многобройните си ангажименти като музикант в чужбина за година напред, обяви самият той в предаването „Часът на Милен Цветков“ на Нова телевизия.

„Не приемам закани, че ако резултатът от вота не е удовлетворителен за някой, ще се върви към нови избори незабавно. Това е като дълбоко неуважение към вота на суверена и неспособност този вот да се прочете вярно. Какъвто и да е резултатът, партиите сме длъжни да намерим формулата за стабилно управление и ДПС ще даде своя принос. Нямаме право на „Избори до дупка“, докато осигурим на някого самостоятелно мнозинство. Ще приемем резултата такъв, какъвто е“, коментира Местан.

Той добави, че разчитат на силна подкрепа от избирателите и няма никакво значение кое място ще им отреди тя. И увери, че с никого не се състезават самоцелно, както и с никого няма да се конфронтираме самоцелно.

По думите му страната е уморена от агресия и от самоцелна конфронтация.

 

Сн. Радио Сливен Нет

Facebook Comments