29/11/2021

64-ата международна колоездачна обиколка ще премине през Сливен

На 2 и 3 септември през Сливен ще премине 64-та Международна колоездачна обиколка. Тязапочва от 31-и август до 4-и септември и ще включва пет етапа. Обиколката ще започне от Добрич. Финалът ще е пред националния стадион „Васил Левски“ в София. Петте етапа на състезанието са: Добрич – Варна, Варна – Бургас, Бургас – Сливен – връх Българка, Сливен – Пловдив и Пловдив – София, през Карлово. Това съобщи Евгени Балев, треньор и състезател на колоездачен клуб в Сливен и участник в обиколката от регионалния отбор Сливен – Несебър. Евгени Балев участва за 17-ти път в Колоездачната обиколка на България.

Кметът на Сливен Кольо Милев ще награди победителите в третия етап. Церемонията по награждаването ще се състои на площад „Хаджи Димитър” в Сливен на 2 септември, след завършване на етапа на състезанието Бургас – връх Българка. Очаква се колоната да пристигне от връх „Българка” в Сливен към 17.30 – 18 часа. Стартът на четвъртия етап Сливен – Пловдив е отново на площада на 3 септември в 12.30 часа. Тук кметът ще даде официалния старт, а острият старт на състезанието ще бъде на бензиностанция „Лукойл”. Финалът на етапа е в Пловдив. В надпреварата ще вземат участие 18 отбора. От тях четири са от България – Сливен-Несебър, Васил Левски (София), Цар Симеон (Пловдив) и Хемус-1896 Троян.

Международната колоездачна обиколка на България е едно от най -престижните колоездачни състезания в Европа, което и тази година привлича опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Франция и Германия. Организатори са Българският колоездачен съюз и общините през които преминава състезанието. Община Сливен поема организацията на целия етап в града. Двата дни ще бъдат посрещнати около 250 души – 108 състезатели, както и съдии, треньори, допинг и медицинско обслужване, технически персонал и пътуващи журналисти. Освен това общината финансира колоездачния клуб в града.

Facebook Comments