30/11/2021

Обилни валежи в осем области

Оранжев код е обявен за днес в 8 области на Северозападна и Централна България заради интензивни валежи, информират от  НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София-област, Ловешка, Габровска, Пловдивска и Старозагорска. В тези области очакваните количества дъжд за денонощието ще бъдат около 30-60 л/кв.м. За останалите 20 области в страната обявеният код е жълт заради.

В областите на Югозападна и Южна България, включително в София, очакваните количества дъжд за денонощието са 20-40 л/кв.м. На североизток и изток очакваните количества дъжд за денонощието са 15-30 л/кв.м. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

Валежите още от сутринта ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. По-големи количества валежи се очакват да паднат в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили – ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд до 28°.

Полицейските екипи са на най-натоварените улици и кръстовища в Сливен. Днес, 3септември, засилено присъствие има на булевардите “Ст.Стамболов” и “Бургаско шосе”.

 

Facebook Comments