Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Бебе на 25 дни е сред настанените в бежански център в село Баня – Радио СливенБГ
10/08/2022

Бебе на 25 дни е сред настанените в бежански център в село Баня

 

В центъра за бежанци в новозагорското село Баня в момента са настанени 140 души, повечето от които сирийски граждани. Това съобщи пред журналисти Димитър Захариев, директор на бежанския център.  От настанените 46 са деца, сред които и бебе на 25 дни. Осигурен им е кът за игра, аниматори-доброволци провеждат с тях занимания. По думите му,  лагерът е на предела на възможностите си, но  се търсят начини за настаняване на всички нуждаещи се.

 

Хората са на свободен режим, към момента няма сигнали за конфликти с местните жители. В Баня живеят около  1500 души. Осигурена е здравна, юридическа, психологическа помощ на обитателите, преводачи, учители по български език, както и условия за нормалното битуване, съобразено с навиците и културата на бежанците. На настанените се предоставя храна, постелъчен инвентар и минималната помощ, която се отпуска на всички търсещи закрила, уточни Захариев.

 

 

Процедурата за даване на статут е от 3 до 6 месеца.Снимки: Радио Сливен Нет, архив

 

About Post Author

Facebook Comments