26/06/2022

Европа Директно Сливен отбеляза Европейската седмица на мобилността

Днес пред Стария бряст в центъра на града представители на Европа Директно Сливен и Местната комисия за борба с трафика на хора, заедно с младежи-доброволци информираха гражданите за това как могат да подобрят качеството си на живот в града, като поемат ангажимент да променят или разнообразят начините си на придвижване чрез използване на обществен транспорт, велосипед или придвижване пеша.

От информационния щанд бе даден старт на велосипедна обиколка на ученици от  ХГ «Дамян Дамянов», ПМГ «Добри Чинтулов», СОУ «П.К.Яворов», ПГХТ „Акад.Н.Неделчев“ и др., които  посетиха с велосипед обществени институции и информационни центрове в услуга на гражданите. Целта е да се изследва създадени ли са условия за паркинг на велосипеди пред тези най-често посещавани от жителите ни места. Едновременно с това младите хора  се запознаха  какви услуги извършва всяка една от тези институции.

Посетителите на информационния щанд се снабдиха с  Наръчник на колоездача, който съдържа полезни съвети за безопасно предвижване с велосипед из града и необходимостта да се замени автомобилния с велосипеден транспорт. На разположение на гражданите бяха и голямо разнообразие от печатни материали на Европейския съюз.

Сн. Радио Сливен Нет

Facebook Comments