Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Държавата зачеркна 60 човека под земята – Радио СливенБГ
12/08/2022

Държавата зачеркна 60 човека под земята

Стачката на миньорите от Бургас продължава. Вече повече от 30 часа откакто вчерашната нощна смяна от 40 човека е под земята. А следобед към тях се присъединиха още 20 мъже. Тази сутрин на 300 метра под земята, се намират 60 работници. Те са категорични, че няма да излязат, докато не им бъдат преведени заплатите за последните два месеца. Двама от тях бяха изкарани от мината, заради високо кръвно. И останалите им колеги са в опасност заради изкуствената вентилация в галериите. „Да, има опасност за хората, които са под земята. Има хора с високо кръвно, които отказват да излязат. Долу няма въздух, влажно и прашно е. Следим състоянието им на всеки 8 часа”, заяви пред Нова телевизия началникът на миноспасителната служба. „Долу 60 човека лежат и чакат. Няма тоалетни. Това е благодарение на отговорните институции и хората, които седят зад бюрата. Колегите ни няма да отстъпят, докато не си получат заплатите”, категоричен беше един от миньорите.  
Всички работници в мината заявиха, че са потънали в дългове. „След няколко часа може да вадим трупове, а няма кой да ни обърне внимание”, каза друг от миньорите.  
„Държавата зачеркна 60 човека, които са под земята”, допълни той.

About Post Author

Facebook Comments