18/05/2022

Времето днес

До обяд времето ще е предимно слънчево. По-късно през деня от запад отново ще има увеличения на облачността, но вероятността да превали е малка. Вятърът през по-голямата част от деня ще е слаб, в Източна България до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без съществена промяна, между 26° и 31°, прогнозират от НИМХ при БАН. Понижавайки се, атмосферното налягане вече ще е близко до средното за месеца.

 

И над планините до обяд ще е предимно слънчево. По-късно през деня с купеста облачност и разкъсана средна и висока. Вятърът по високите частни ще е предимно от запад, умерен, привечер ще става от югозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 21°, на 2000 м около 14°.

 

Облачността по Черноморието ще намалее и през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Едва вечерта отново ще се заоблачава. Вятърът около и след обяд ще стане умерен от югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са 23°-26°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е слабо около 2 бала.

 

Facebook Comments