30/11/2021

До празника на Сливен участъци по ларгото ще бъдат достъпни

Пешеходната зона от бившето кино „Българка” до Стария бряст ще бъде достъпна до празника на Сливен на 26 октомври. Тази седмица започва реконструкция и подмяна на подземни комуникации – водопровод, дъждовна и дренажна канализация в участъка от кръстовището на бул. „Христо Ботев” – бул. „Цар Освободител” /Розова градина/ до площад „Добри Желязков”. Ремонтът по подземните комуникации в този участък ще

завърши до края на месеца. Това съобщи днес отново общинското ръководство на редовната си пресконференция. Ремонтите по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” се извършват в график.

От сградата на НТС до кино „Българка” усилено се ремонтира фонтана „Кълбото”. „Планираме след месец да започне ремонт на съществуващите настилки, подмяна на разрушени павета, натрошени плочки. Ще се работи по  отводнителните съоръжения и решетките, каза заместник-кметът по строителството Иван Манчев.

За Димитровден ще бъде асфалтирана улицата, свързваща ул. „Раковски” с бул. „Цар Симеон”, в участъка от сградата на Окръжния съд до ул. „Аксаков” /новата търговска сграда/. Поради технологични съображения износващият пласт ще бъде положен, когато е готова цялата улица.

Facebook Comments