Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Има идея МРЗ и обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст да бъдат 340 лева – Радио СливенБГ
12/08/2022

Има идея МРЗ и обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст да бъдат 340 лева

Вече има съгласие минималната работна заплата от 1 януари 2014 да бъде увеличена на 340 лева. Това потвърди социалният министър Хасан Адемов преди конференция на КНСБ, посветена на несигурната заетост.

Има идея обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст също да бъде 340 лева, посочи още той. Адемов обаче коментира, че преди да приключи бюджетната процедура за 2014 не би искал да се изказва категорично по темата повишаване на доходи.

Дефинитивно е решено от догодина пенсиите да се актуализират по Швейцарското правило. Това е принципен въпрос, коментира министър Адемов. От 1 юли пенсиите ще се актуализират именно по Швейцарското правило – 50% от осигурителния доход и 50% от инфлацията.

През февруари 2014 ще има окончателни разчети за ръста на осигурителния доход и инфлацията. Във връзка с ниската инфлация този процент не се очертава да е особено голям, колкото ни се иска на всички нас, каза още Хасан Адемов. Той обаче смята, че с какъвто и процент да се увеличат пенсиите, той ще е добре дошъл, след като 4 години пенсиите бяха замразени.


About Post Author

Facebook Comments