21/01/2022

Теми от вестниците

В. „Телеграф“

СЛЕД ЦИГАРА НА ТРИ, СПРИНЦОВКА НА 13 – в. Телеграф – стр. 12

„СЕЛО ДЪЛЖИ 300 МИЛИОНА НА НАП“
Само гащите ще ми вземат, казва най-големият длъжник

„МИКОВ ОТРЯЗА ГЕРБ ЗА ВТОРИ ВОТ’
Радослав КИРОВ
Председателят на Народното събрание Михаил Миков попари мераците на ГЕРБ за втори вот на недоверие по същата тема, като обясни, че искането им е незаконно, припомняйки основни моменти от конституцията.

В. „Труд“

„Спешните пациенти – на 4 категории“
За да стигат линейките първо при пациентите с най-голям риск за живота, болните трябва да се поделят на четири категории -най-спешни, спешни, такива, кои – то могат да изчакат, и четвърти, които ще се насочват към личния лекар.

„Миков отряза ГЕРБ от нов дебат за вота“
Парламентът няма да дебатира повече по внесения от депутатите от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета за инвестиционната политика.

В. „24 часа“

Борисов пак изчезна от фейсбук, бил изтрит за нецензурни думи
Бойко Борисов бе блокиран за втори път във фейсбук вчера. В 14,32 ч лидерът на ГЕРБ съобщи за новото посегателство в туитър: „Профилът ми във фейсбук отново е блокиран. – И предупреди: – Направени са много фалшиви, които използват моето име, снимките и статусите.“ Половин час след това Борисов обясни пред „24 часа“, че вече е направил разследване. Установил недвусмислено, че е станал жертва на симпатизанти на БСП, ДПС и „Атака“. Разкрил и как сега се наговорили да го заличат от фейсбук – организирана група го докладвала, че използва нецензурни думи.

В. „Капитал Дейли“

Производствените цени поемат нагоре
Първи ръст на производствените цени от февруари насам показват данните на Националния статистически институт (НСИ) към края на август. В сравнение с предходния месец те са се повишили с 0.1%. На годишна база се запазва тенденцията на спад, като свиването спрямо август 2012 г. е с 3.2%
Регистрираното увеличение на месечна база се дължи на нарастването на производствените цени в добивната промишленост

В. „Дума“

14 процедури на ЕК срещу България за екология
„Общо 14 са наказателните процедури на Европейската комисия (ЕК) срещу България в областта на околната среда. Една от тях е за нов вятърен парк в зона „Калиакра“. Това каза министърът на околната среда и водите Искра Михайлова вчера.“


Facebook Comments