23/05/2022
Посрещаме февруари с положителни температури

Посрещаме февруари с положителни температури

Oт запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. По-значителна облачност и превалявания ще има все още над източните райони от страната, но до сутринта и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, по морския бряг – до 6-7 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне.Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в северозападните райони – малко по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари. През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури на 1200 м ще са около 6 градуса, а на 2000 м – около минус 1 градус. Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но тя бързо ще намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Facebook Comments