Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Най – чести нарушения по пътищата: неизползване на колани и неспазване ограничението на скоростта – Радио СливенБГ
10/08/2022
Най – чести нарушения по пътищата: неизползване на  колани и  неспазване ограничението на скоростта

Най – чести нарушения по пътищата: неизползване на колани и неспазване ограничението на скоростта

41 автомобила и 43 лица са проверени в хода на специализирана операция по пътна безопасност. По метода „Широкообхватен контрол“, за времето от 09,30 до 11,30 часа, служители на РУ-Нова Загора са осъществили контрол на водачите на МПС по спазване на ЗДвП и Кодекса на застраховане. Извършени са проверки за редовни документи, употреба на алкохол и упойващи вещества, неправоспособност, валидна застраховка Гражданска отговорност и други. Констатирани са 21 нарушения. Съставени са 10 акта и 11 фиша. Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителните колани и системите за деца в автомобилите, както и неспазване ограничението на скоростта.

Масови проверки по линия „Акцизи“ в търговски обекти и бензиностанции в Нова Загора. Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу митническия режим, в частност такива насочени към производство, държане и разпространение на горива в нарушение на действащото законодателство, като и държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол. За времето от 08,00 до 16,00 часа на 16 февруари служители на РУ-Нова Загора са проверели 8 обекта- магазини, бензиностанции и питейни заведения. Извършени са проверки на 26 автомобила и 51 лица. Не са констатирани престъпления по линия „Акцизи“. Съставен е един протокол за предупреждение по Закона за МВР. В хода на операцията са констатирани 13 нарушения на Закона за движение по пътищата.

About Post Author

Facebook Comments