Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Yes издават “Yes: The Studio Albums 1969-1987” – Радио СливенБГ
08/12/2022

Yes издават “Yes: The Studio Albums 1969-1987”

Легендарните години на прогресив музикантите прекарани в Atlantic са събрани в бокс сет от 12 диска, включващи ремастерирани и разширени версии на студио албумите от бандата

 

Колекцията ще е на пазара от 2-ри декември

 

Най-успешната и влиятелна прогресив рок банда в света Yes ще отпразнува своето ярко присъствие в Atlantic Records с нов бокс сет, съдържащ всичките 12 студио албума, които са били издавани от лейбъла. Всеки един от тях е с подобрен звук и бонус парчета, които първоначално са били включени в преиздадения през 2003 и 2004 от Rhino каталог на групата.  

 

Колекцията обхваща почти 20 години музика в 12 CD-та и включва албумите, които печелят на Yes международна публика и помагат на английската група да продаде повече от 30 милиона копия. Roger Dean, който е илюстраторът на много от забележителните обложки на Yes през годините, създава нова такава за бокс сета, така че всеки Yes фен би я разпознал веднага. Колекцията представя и американския дебют на разширената и ремастерирана версия на “Big Generator”, който преди това е издаван единствено в Япония.

 

 

“Yes: The Studio Albums 1969-1987” ще бъде на пазара от 2-ри декември, като ще бъде придружен и от дигитална версия.

 

Басистът Chris Squire, вокалът Jon Anderson и барабанистът Bill Bruford основават Yes през 1968. Следващата година те издават едноимения си дебют, като миксират оригинален материал с напълно редактирани версии на песни от групи като Byrds и Beatles.

 

Звукът на бандата бързо се развива, като песните стават все по-амбициозни, приемайки по-симфоничен начин на звучене и изследвайки по-енигматични теми в своите текстове. Феновете по света харесват динамиката в звука на Yes през 70-те години, когато групата преживява своя успех както в продажбите, така и в подкрепа от страна на критиката с поредицата от албуми, които в наше време са част от класиката: “The Yes Album” (1971), “Fragile” (1971), “Close To The Edge” (1972), двойният албум “Tales From Topographic Oceans” (1973), “Relayer” (1974) и “Going For The One” (1977).

 

По това време в бандата са Squie, Anderson, Bruford, китарния виртуоз Steve Howe и барабаниста Alan White. Няколко различни кийбордиста се включват в в споменатите по-горе албуми като Tony Kaye, Rick Wakeman и Patrick Moraz.

 

В следващата декада успехът на Yes продължава да расте, а звученето и неговия състав се променят и по време на издаването на три албума. Певецът Trevor Horn и кийбордистът Geoff Downes от Buggles заместват Anderson и Wakeman за един албум, “Drama” (1980), който е и с по-тежко звучене.

 

Anderson и дългогодишният кийбордист Tony Kaye се връщат през 1983, участвайки в най-успешния албум на бандата 90125”, в който дебюта си прави китариста Trevor Rabin. От него е и номер едно песента на групата “Owner Of A Lonely Heart”, заедно с няколко други радио хита, “It Can Happen”, “Changes” и “Leave It”. Инструменталното парче от записа “Cinema” спечелва Grammy за най-добро рок инструментално изпълнение през 1985.

 

Big Generator”, последният албум на бандата за Atlantic Records, е издаден през 1987. Досега подновената и разширена версия е била преиздавана единствено в Япония. Албумът изкарва два радио хита, “Love Will Find A Way” и “Rhythm Of Love”. Няколко версии на тези песни са сред петте бонус парчета, допълнение към ремастерираните версии на “Love Will Find A Way” и три различни микса на “Rhythm Of Love”.

 

Бокс сетът Yes: The Studio Albums 1969-1987 ще  бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

About Post Author

Facebook Comments