Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
От Реформаторския блок в Сливен ще поискат утре оставката на Орешарски – Радио СливенБГ
10/12/2022

От Реформаторския блок в Сливен ще поискат утре оставката на Орешарски

Това заяви днес в Сливен адвокат Димитър Сяров, член на националното ръководство на ДСБ и общински съветник. По предварителна програма, около 14 ч. утре се очаква министър-председателят Пламен Орешарски да бъде в сградата на Областната администрация в Сливен, след посещението си с министри от кабинета в Котел по случай Деня на народните будители.

На пресконференция днес бе представена структурата на Реформаторския блок за област Сливен.  Освен адвокат Сяров /ДСБ/, първа пресконференция в новия формат дадоха  д-р Нина Борова, общински председател на „България на гражданите”, бившият народен представител Кирчо Димитров – областен председател на партия „Синьо единство”, Ралица Колева – общински председател на Народна партия „Свобода и достойнство” и Симеон Стефанов от БЗНС. По думите им, блокът е във връзка и със структури на СДС в региона.

Бе прочетена политическа декларация на Реформаторския блок в Сливен, в която се подчертава, че това е „платформа, възможност, инициатива отвъд коалицията”, а не реплика само на предизборен модел и с желанието да представляват непредставените в момента в Народното събрание български граждани. Няма вероятност да не влезем в следващия парламент, ние се готвим да управляваме държавата, защото България има нужда от дясно управление, категорични са реформаторите.

Ще бъде внесена декларация до кмета и и.д. председател на Общинския съвет в Сливен декларация за по-строг експертен и граждански контрол при повторното изпълнение на дейностите по водния цикъл, с искане да бъде по-добре обяснявано на хората защо се налагат новите изкопни работи. И още – населението да бъде навреме информирано за налагащите се промени в движението в града, като се обърне внимание на възможностите за придвижване на всички хора и то да бъде максимално улеснено.

От Реформаторския блок в Сливен обявиха, че ще бъде създаден граждански съвет на областно ниво, чиято цел ще бъде да осъществява по-близък контрол в работата на партиите в новата формация.

Днес бе обявено също, че местните реформатори подкрепят студентските протести. На въпрос на РСН към д-р Борова каква е нагласата на лекарите тук да стачкуват, тя отговори, че никой не чува лекарите, дори и да протестират.

Кирчо Димитров, който беше член на парламентарната комисия по бюджет и финанси в предишния парламент, коментира, че Бюджет 2014 ще бъде „напрегнат в приходната си част”, тъй като са планирани трудно постижими приходи, а и заложеният икономически ръст от 1,8 % не можге да генерира обещаните предизборно 400 хиляди нови работни места. Бюджетът за следващата година ще бъде подложен на редакция, прогнозира Димитров и препоръча „тежка реформа в здравеопазването, защото не може непрекъснато да се увеличават парите за здраве, а те непрекъснато да не стигат.

Димитър Сяров обяви, че до десет дни ще бъде готова програмата на Реформаторския блок „Правосъдие и вътрешен ред” и се обяви за нов закон за съдебната власт, засилване мониторинга върху работата на магистратите и конкурсно начало на всички нива, за да влизат в системата само качествени хора и доказани ерудити.

About Post Author

Facebook Comments