Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
В декларация от Сдружение „Свети Георги Победоносец” категорочно се противопоставят на безпринципни партийни назначения – Радио СливенБГ
10/12/2022

В декларация от Сдружение „Свети Георги Победоносец” категорочно се противопоставят на безпринципни партийни назначения

Декларацията на сливенското сдружение е адресирана до народните представители, министрите, областния управител, кмета на Сливен, общинските съветници и гражданството.

Ето текстът на документа:

 

С НАСТОЯЩАТА ДЕКЛАРАЦИЯ, ЖЕЛАЕМ ДА ЗАЯВИМ НАШАТА ПОЗИЦИЯ, ОТНОСНО НАЛАГАНЕТО НА ЕДИН ПОРОЧЕН МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ, ИЗПОВЯДВАН ОТ ВСЯКА НОВА ВЛАСТ И ОТРАЗЯВАЩ СЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕБЛАГОПРИЯТНО ВЪРХУ РЕДОВИТЕ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И В ЧАСТНОСТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН.

 

СЧИТАМЕ, ЧЕ ОРГАНИЗИРАНЕТО НА „ЛОВ НА ВЕЩИЦИ“ ПРИ ВСЯКА СМЯНА НА УПРВАЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА, КАКТО И НА МЕСТНО НИВО В ОБЩИНИТЕ, Е АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВА, ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЕДНО ДОБРО И ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО НА УПРАВЛЕНИЕ. НЕ Е ПРАВИЛНО, А ОЩЕ ПО-МАЛКО УМЕСТНО, СЛЕД ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ – БИЛО ТО ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ИЛИ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ, ДА ИМА „ИЗВАЖДАНЕ НА СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА“ И ПОДМЯНА НА ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ОРГАНИ, В СТРУКТУРИ И ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ПО ПРЕЗУМЦИЯ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ЗАЩИТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС, А НЕ ЗА „МЕРЕНЕ“ НА ЕЛЕКТОРАЛНА ПОТЕНТНОСТ.

 

НАСТОЯЩАТА ДЕКЛАРАЦИЯ, НЕ Е НАСОЧЕНА ЗА ЗАЩИТА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ИМЕНА И ПОЗИЦИИ, ЗАЩОТО СМЕ ВЪТРЕШНО УБЕДЕНИ, ЧЕ И СЕГАШНИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ СА НАПРАВЕНИ ПО СЪЩИЯ НЕПРИЕМЛИВ И БЕЗПРИНЦИПЕН НАЧИН, НА СРЕДНОЩНО И ПОТАЙНО КАДРУВАНЕ НА ПАРТИЙНИ ДЕЙЦИ И ФУНКЦИОНЕРИ.

 

НАСТОЯЩАТА ДЕКЛАРАЦИЯ Е НАСОЧЕНА КЪМ ВСИЧКИ ТЕЗИ „ПСЕВДО“ ПОЛИТИЦИ, КОИТО СА ЗАБРАВИЛИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ СИ АНГАЖИМЕНТИ И ПОЛОЖЕНИ КЛЕТВИ И ПОДЧИНЯВАТ ДЕЙНОСТТА СИ НА ТЯСНО ПАРТИЙНИ И СТРОГО ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ. ТОВА Е НЕДОПУСТИМО!!!

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА. СЪС СМЯНАТА НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ АПАРАТ НА ВСЕКИ ДВЕ, ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, ВИЕ НЕ ДОПРИНАСЯТЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИТЕ. НАПРОТИВ: ОБРИЧАТЕ ГИ НА ПОСТОЯНЕН ТОРМОЗ И АДМИНИСТРАТИВНА БЕЗПОМОЩНОСТ, ДЪЛЖАЩИ СЕ НА КРЕЩЯЩ НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. И ТЕЗИ ПОСЛЕДИЦИ СЕ ДЪЛЖАТ НА ПОСТОЯННАТА ЛИПСА И ДЕФИЦИТ НА АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ. ДЪЛЖАТ СЕ НА НЕПРЕКЪСНАТАТА ПРАКТИКА НА НАЗНАЧАВАНЕ НА НАШИ И УДОБНИ, ПЪК БИЛО ТО И НЕПОДГОТВЕНИ И ОТКРОВЕННО НЕКАДЪРНИ КАДРИ. НЕЩОТО, С КОЕТО ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИТЕ, А НЕ ДА НАСЪРЧАВАТЕ.

 

ЖЕЛАЕМ, ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ НА РЪКОВОДНИ ФАКТОРИ НА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ПРЕДПРИЯТИЯ, СТРУКТУРИ И ОРГАНИЗАЦИИ ДА БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ ТОЧНИ, ЯСНИ И ПРОЗРАЧНИ ПРАВИЛА, КОИТО ДА ДОПРЕНЕСАТ ЗА ИЗБИРАНЕ НА НАЙ-ПОДГОТВЕНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, ПРИТЕЖАВАЩ НЕОБХОДИМИТЕ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И ОПИТ, ЗА ПОСТИГАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ, В ОБЩЕСТВЕН, А НЕ В ПАРТИЕН ИНТЕРЕС.

ЖЕЛАЕМ, ДОКАЗАЛИТЕ СЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ДА НЕ БЪДАТ РАЗМЕННА МОНЕТА ЗА ПАРТИЙНИТЕ, НЕЧИСТОПЛЪТНИ, АМОРАЛНИ И БЕЗПРИНЦИПНИ ЗАИГРАВАНИЯ, СДЕЛКИ И АЛЪШВЕРИШИ.

ЖЕЛАЕМ, ЗАМЯНАТА НА ТАКИВА КАДРИ ДА СЕ ИЗВЪРШВА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕБАТИ, ВОДЕНИ НА ПЛОСКОСТТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ, ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ И ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ. САМО ПО ТОЗИ НАЧИН, ЩЕ УСПЕЕТЕ ДА ПРЕОДОЛЕЕТЕ СЪЩЕСТВУВАЩИЯ ДЕФИЦИТ НА ОБЩЕСТВЕНО ДОВЕРИЕ КЪМ ВАС. ЩЕ ВЪЗВЪРНЕТЕ ВЯРАТА В ИНСТИТУЦИИТЕ. САМО ПО ТОЗИ НАЧИН, ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ НОРМАЛНА АТМОСФЕРА ЗА ПОСТИГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ПОНОСИМА СРЕДА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, НИЕ КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ НА ТОЗИ НАЧИН НА ПРАВЕНЕ НА ПОЛИТИКА. НИЕ СМЕ ЗА ЯСНИТЕ, ТОЧНИ И ПРОЗРАЧНИ ОТНОШЕНИЯ. НИЕ СМЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ, КОИТО ДА ПОЗВОЛЯВАТ ПРЕДВИДИМОСТ, ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ПРИЕМСТВЕНОСТ В ПОЛИТИКИТЕ.

 

 

В ТАЗИ ВРЪЗКА, И С ОГЛЕД НА ПОЛУЧЕНИ ОТ НАС СИГНАЛИ ЗА ПОДГОТВЯНЕ НА ПОРЕДНИТЕ БЕЗПРИНЦИПНИ ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ, ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРИЯТЕЛИ И СЪГРАЖДАНИ, ДА БЪДАТ ОСОБЕННО ВНИМАТЕЛНИ И ДА ПРОЯВЯВАТ СВОЯТА ГРАЖДАНСКА НЕПОНОСИМОСТ ПО ОСОБЕННО ЗНАЧИМИТЕ ВЪПРОСИ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПАРТИЙНО КАДРУВАНЕ, ПОДПЛАТЕНО НЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ, А С ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ И КОМФОРТИЗЪМ.

 

 

 

НИЕ ОСТАВАМЕ В ГОТОВНОСТ ДА ПРЕДПРИЕМЕМ ВСЯКАКВИ ПОЗВОЛЕНИ ОТ ЗАКОНА МЕРКИ, ЗА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ТАЗИ ПРАКТИКА.

 

 

 

 

 

                                                                       СДРУЖЕНИЕ „СВ.ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“

                                                                                              СЛИВЕН

 

About Post Author

Facebook Comments