Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
От ГЕРБ – Сливен почетоха народните будители – Радио СливенБГ
08/12/2022

От ГЕРБ – Сливен почетоха народните будители

 

Общинската организация на ГЕРБ-Сливен организира празник за учители в пенсионна възраст под надслов „Не сте забравени, будители!”, по повод 1 ноември – Ден на будителите. Координаторът на структурите на партията в Сливен Марин Кавръков заяви, че срещата е жест на признателност и уважение, на съпричастност към проблемите, които имат хората в третата възраст.

„Идеята е да се съберете, да се видите и да си спомните учителските години. Вие сте давали онова богатство, което малко хора ценят в днешно време. Сега се гледа на материалното, но то е преходно. Никой обаче не може да ти открадне знанието. Каквото си натрупал с годините като знание, това имаш и носиш със себе си. Вие сте давали това знание. Ние го ценим и ще го напомняме, за да го ценят и другите”, каза Кавръков.

От името на присъстващите слово произнесе преподавателката по български език и литература Дора Илиева. Тя честити на своите колеги празника, като им пожела много здраве. „Нека се поклоним пред паметта на онези, които трябва да тачим и да не забравяме. Отново да си спомним за онези, които са ни дали силата на българския дух, за да вървим в драматичната ни история, в озъбеното и неподредено време напред и със самосъзнанието на българи”, каза тя. Поздрав към всички отправи хорът на учителски клуб „Будители”.

Областният организационен секретар на ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова подари на присъстващите преподаватели цвете и камбанка-сувенир, която да им напомня за училищния звънец.

 

Общинското ръководство на ПП ГЕРРБ – Твърдица поднесе цветя в учебните заведения на територията на общ. Твърдица и пожела на колективите много здраве и творчески успехи. Групата бе водена от общинският председател Петко Борисов.

About Post Author

Facebook Comments