Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
От запад на изток ще започнат нови превалявания – Радио СливенБГ
10/08/2022
От запад на изток ще започнат нови превалявания

От запад на изток ще започнат нови превалявания

Преди полунощ в събота от запад на изток ще започнат нови превалявания, които до сутринта в събота ще обхванат централните и южни райони. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните – от 7-8 по високите полета на запад до 12-13 градуса в Дунавската равнина и крайните южни и източни райони. Ще бъде ветровито, със значителна облачност, а дъжд ще превалява предимно в южната половина на страната.

В неделната утрин ще бъде по-студено, с температури от около минус 2 градуса по високите западни полета до 3-4 градуса в Източна България и в местата, където вятърът не е стихнал.

Декември ще започне с опит да оправдае реномето си на първи зимен месец и през деня ще бъде осезаемо по-хладно от предишните 2 дни. Максималните температури през първия ден на климатичната зима ще бъдат в тесен интервал, от 4 до 8 градуса в повечето места. Облачността ще бъде променлива, ще духа слаб източен вятър.

В понеделник температурите ще останат без съществена промяна спрямо неделните. Привечер ще се появи западен вятър, който през нощта срещу вторник ще се усили и с него ще започне следващото нахлуване на трансформиран арктичен въздух.

Сутринта във вторник в западните райони ще превали дъжд и сняг. През деня ще бъде ветровито, почти без валежи и с променлива облачност. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде силен, а дневните температури ще бъдат от малко над нула градуса по високите полета, включително в Софийско, до 6-7 градуса в ниските, ветровити части на низините.

В сряда сутрин ще бъде студено, с отрицателни температури на много места в страната, а през деня температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса. В низините ще има мъгли.

About Post Author

Facebook Comments