28/06/2022
Наказания за разпространение на наркотици и за шофиране след употреба на дрога

Наказания за разпространение на наркотици и за шофиране след употреба на дрога

Наложиха ефективно наказание от 14 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Щилян Х. Той е признал вината си за това, че на 03.04.2019 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 1 и предл. 4 от НК.

Той е признал вината си и за това, че на същата дата е гр. Сливен, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на мeтамфетамин – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, предл. 1 и 3 от НК.

Щилян Х. е признал вината си и за това, че на 22.01.2019 г. в гр. Сливен, по ул. „Шейново“ е управлявал лек автомобил след употреба на метамфетамин, отчетена с полеви тест и протокол за химико-токсикологична експертиза на ВМА – София – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Наложеното наказание е общо за трите престъпни деяния. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Минчо И. Той е обвинен за това, че на 01.10.2019 г. в гр. Нова Загора, в жилищен имот на ул. „Първи май“, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – близо 14 грама метамфетамин и над 1 грам марихуана – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, прeдл. 4 от НК.

Минчо И. бил задържан от служители на реда след получена оперативна информация, че разпространява високорискови наркотични вещества. Полицаите го арестували в неговия дом по време на продажба на наркотици, осъществена от него.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 10.12.2019 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Георги М. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 09.11.2019 г. в гр.Сливен, по улица „Димитър Пехливанов“, управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, амфетамин и марихуана, установена по надлежен ред с техническо средство „Дрегер“ – престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Pin It

Facebook Comments