Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
„Задържане под стража“ за Драгия С., обвинен в разпространение на наркотични вещества – Радио СливенБГ
02/10/2022
„Задържане под стража“ за Драгия С., обвинен в разпространение на наркотични вещества

„Задържане под стража“ за Драгия С., обвинен в разпространение на наркотични вещества

След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Драгия С., обвинен в държане с цел разпространение на наркотични вещества и за държане, без разрешително, на прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества.

На обвиняемия Драгия С. е повдигнато обвинение за това, че на 20/21.12.2019г. в с.Калояново Общ.Сливен произвел и държал с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – около 30гр. вещество, реагиращо на метамфетамин – престъпление по чл.354а ал.І изр.1 от НК и ЗАТОВА ЧЕ по същото време и на същото място, без надлежно разрешително държал прекурсори – солна киселина, натриева основа, йод и други, както и съоръжения за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение – престъпление по чл.354а ал.І изр.2 от НК.

       Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Драгия С. е извършил престъпленията, в които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

       Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Драгия С.

         Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments