28/06/2022

Scorpions се завръщат в София за голям концерт

16 декември в зала Арена Армеец. Събитието ще бъде част от предстоящия тур на групата Rock n’ Roll Forever Tour

 

Най-голямата радост за милионите фенове на Scorpions е, че дори след прощалното турне „Farewell World Tour”, продължило три години, групата все още е на сцената. Scorpions продължават да са най-популярната германска рок група в цялата история на музиката и от планирани 38 държави от турнето, до момента са посетени 23 страни. И не само това. Групата успя да намери време и енергия за едно много специално събитие: техният MTV Unplugged концерт. На 11 и 12 септември т.г., Клаус Майне (вокали, китари), Рудолф Шенкер (китари, вокали), Матиас Ябс (китари), Павел Мончивода (бас) и Джеймс Котак (барабани) изнасят два фантастични акустични концерта в театър Ликавитос в Атина (Гърция).

 

Откритият театър Ликавитос е проектиран от гръцкия архитект Такис Зенетос през 1965г. и на същата възраст като групата (дебютирала също през 65-та година). Театърът се намира на едноменния хълм в Атина на 300 метра височина и има внушителна панорамна гледка към гръцкия метрополис. Но забележителният декор не е единствената причина, поради която Скорпиънс избират Атина за първия концерт на открито в историята на поредицата MTV Unplugged.

 

‘Когато решихме да направим акустичен концерт, първата ни мисъл за място беше именно Гърция” – спомня си Клаус Майне, а Матиас Ябс добавя: „Имаме невероятна публика по целия свят, но гръцките фенове са просто отдадени до смърт. Относно избора на зала, Майне обяснява: „Свирихме тук преди много години, това е красиво място. Спомням си как зад гърбовете ни, феновете са катериха върху скалите наоколо. В акустичния концерт включихме както най-големите ни хитове през годините, така и нови песни, които никога до момента не бяхме представяли пред публика.

Преди 10 години, Scorpions изнасят няколко акустични концерта. Резултатът е албума ‘Acoustica’, излязъл на CD и DVD формат през 2001г. и с огромен международен успех.

Програмата на концерта MTV Unplugged е разделена условно на две части от 12 песни. Първата част са нови песни на групата, които правят своя сценичен дебют и са посрещнати с огромен ентусиазъм от публиката. Заедно с кавър версии на парчета като ‘Dancing With The Moonlight’ и ‘RocknRoll Band’, и двете в перфектни рок интерпретации, Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс представят песни, които са много специални за всеки от тях.

Facebook Comments