Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Ефективна присъда за пиян шофьор – Радио СливенБГ
02/10/2022
Ефективна присъда за пиян шофьор

Ефективна присъда за пиян шофьор

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Малин Н. Той е подсъдим за това, че е управлявал превозно средство – товарен автомобил с прикачено ремарке, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда. Деянието е извършено на 25.06.2016 г. по път, разположен на територията на общ. Елхово – престъпление по чл.343б, ал.2, вр.ал.1 от НК. Подсъдимият има предходна присъда за идентично престъпление, която е влязла в сила през 2014г.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него ремарке. В един момент подсъдимият изгубил контрол над превозното средство, в следствие на което камионът напуснал платното за движение и спрял в канавка. Пристигналите на място автоконтрольори от полицейското управление в гр. Елхово извършили проба за алкохол на Малин Н., който бил тестван с техническо средство „Дрегер“. Така било установено наличие на концентрация на алкохол в кръвта на подсъдимия 1.75 промила.

На Малин Н. е наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 20 месеца.

Присъдата на Районен съд – Елхово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ямбол.

 

И още един случай.

Наложиха ефективно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Георги Н. Той е признал вината си за това, че на 08.01.2020 г. в гр. Тополовград, по ул. „Странджа“, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда – престъпление по чл.343б, ал.2, вр.ал.1, вр.чл.55, ал.1, т.1 от НК. Подсъдимият има предходни присъди за идентични престъпления, последната от които е влязла в сила през 2018 г.

По време на разследването е установено, че Георги Н. е управлявал личния си автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 2.67 промила. Той е проверен от полицейски служители, които са го тествали с техническо средство „Дрегер“.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На Георги Н. е наложено и „глоба“ в размер на 600 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Тополовград, е окончателно и има сила на влязла в законова сила, осъдителна присъда.

 

 

About Post Author

Facebook Comments