28/06/2022
Скоростта на вятъра е 128 км/ч, има села без ток. Жълт код в област Сливен

Скоростта на вятъра е 128 км/ч, има села без ток. Жълт код в област Сливен

Населените места в Балкана са без електричество, включително Старо село, Злати войвода, Камен и Желю Войвода. Екипите на EVN работят за отстраняване на авариите, но са затруднени от силния вятър. Вятърът е нанесъл поражения върху зелената система в Сливен. Има сигнали за паднали дървета, скъсани билбордове. Огражденията на някои строителни обекти също са засегнати.

В нощта срещу четвъртък са отчетени средни температури от -4 до 0 градуса на територията на областта, при наличието на вятър. 19 машини на фирмите за зимна поддръжка са обработвали заснежени пътища от републиканската мрежа, предимно в планинската част. По високите места в община Сливен и в други райони е натрупала снежна покривка от близо 30 см.

Две машини са обработвали настилката по сливенския участък на автомагистрала „Тракия“.

Пътищата са проходими при зимни условия. За Сливенска област е обявен жълт код.

Заради зимната обстановка е ограничено движението на автомобили над 12 тона през Котленския проход. Мярката е в сила до 16,30 часа на 6 февруари. При необходимост може да бъде продължена, съобщиха от Областната администрация, позовавайки се на данни от Областното пътно управление към 6 часа на 6 февруари.

Временно се затваря пътят Новачево-Градско за обработка. Препоръчва се при неотложност да се пътува до Градско, да се използва маршрута през Твърдица. За обработка временно се затваря и пътят Чуката-Българка-Карандила. Община Сливен напомня на шофьорите, че пътят Българка-Селището не се поддържа през зимата.

Обстановката в Сливен и региона е нормална при зимни условия, съобщиха  от Община Сливен. Инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ съобщи, че екипите работят денонощно. Пътищата са проходими. На места са се образували снегонавявания. Скоростта на вятъра е 128 км/ч. Община Сливен съветва пешеходците да са особено внимателни и да избягват местата около строителни площадки. Координацията и действията с органите на Единната спасителна система са много добри, подчертава инж. Кънева.

Pin It

Facebook Comments