Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Боровец намали субсидиите в партийните каси – Радио СливенБГ
10/08/2022

Боровец намали субсидиите в партийните каси

Двете управляващи партии БСП и ДПС се споразумяха за намаляване на субсидиите в партийните каси догодина. Това обяви пред bTV социалистът Борислав Гуцанов.

Информацията потвърди по-късно и председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от ДПС Йордан Цонев.

Решението беше взето по време на форума на властта в Боровец, на който министри и народни представители си дават самооценка за 6-те месеца управление. Стана ясно обаче, че тепърва ще се дебатира какъв да бъде размерът на понижаването в средствата, които хазната отпуска за политическата дейност на партиите. Очаква се това да стане ясно другата седмица.

Пред bTV Цонев обяви още, че правителството е одобрило данък от 20% върху електроенергията от ВЕИ. „Това ще намали тежестта от зелената енергия. Това са мерки за изправянето на НЕК на крака, както и с цел да не поскъпва токът”, посочи той.

Запазва се новата мярка за връщане на налога на хората с най-ниски доходи.

 

Не сме се отказали от проекта АЕЦ „Белене“. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Боровец.
Референдумът, който беше свикан по наша инициатива, обаче не беше пряко свързан с въпроса „Белене“, а с това дали българите желаят развитие на нова ядрена мощност в България. Позицията на БСП е много ясна и последователна – ние сме убедени, че силата на българската енергетика, нейната независимост, възможността за произвеждането на ток на конкурентна цена и възможността за неговото изнасяне, което също е национален приоритет за икономиката, ще наложат да има нов блок на АЕЦ „Козлодуй“ и нова мощност в Белене. Възможността да изнасяме ток е важен компонент“, отговори Сергей Станишев на въпрос – каква е позицията на БСП, относно Белене и АЕЦ „Козлодуй“.
Работи се по въпроса с изграждането на АЕЦ „Белене“, заяви премиерът Пламен Орешарски.

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Facebook Comments