18/05/2022
Починала е 57-годишна жена с коронавирус

Починала е 57-годишна жена с коронавирус

Eпидемичната обстановка в Сливенска област към 30 юни

   Три лица от Сливенска област са дали положителен резултат за Ковид-19 на 29 юни, съобщиха от Областния кризисен щаб. Двама от тях са семейство от Нова Загора. Съпругата е работила във фирма, където са били установени случаи на коронавирусни инфекции. Лечението на съпрузите засега се провежда в условията на домашен стационар. Епидемиологичното проучване на продължава. Третият инфектиран е 57-годишна жена от сливенския кв. „Надежда“. Тя е потърсила болнична помощ в тежко състояние. Клиничната й картина рязко се е влошила. За съжаление, пациентката е изгубила битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките й.

   По данни на РЗИ, към момента 56 пациенти с Ковид-19 се лекуват в инфекциозните отделения на областната и на военната болница. Шестима души са хоспитализирани в населени места извън Сливенска област. 13 лица са на домашно лечение, под наблюдението на личния лекар или лекар от РЗИ. 168 са изписаните от болница пациенти от началото на пандемията досега.

   Към 30 юни най-много са инфектираните лица в община Нова Загора – 39, като 33 от тях са жители на града /18 – на кв.“Шести“, а останалите – на пет села. В община Сливен болните са 30 – 23 са жители на града /8 – кв. „Надежда“/, останалите са жители на пет села.

   Под домашна карантина са 784 жители на четирите общини в областта. От карантина са отпаднали 6 984 лица, от началото на пандемията до момента.

   В изпълнение на заповедта на областния управител Чавдар Божурски на 29 юни са извършени 14 проверки от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР. Една самостоятелна проверка е осъществена от РЗИ. Нарушения на разпоредените противоепидемични мерки не са установени. Отделно от тях, служителите на ОД на МВР са извършили 11 проверки за спазване на мерките, при които са съставени 9 предупредителни протокола и 27 акта за нарушаване на мерките /неносене на предпазни маски за лице в закрити площи и струпване на хора/. Проверките продължават.

През изминалото денонощие са извършени 278 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки са установени 2 случая на нарушаване на карантината в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора. Извършени са 11 проверки за спазване на противоепидемичните мерки-съставени са 9 протокола за предупреждение и 27 акта за неносене на защитни маски.

Pin It

Facebook Comments