28/06/2022
Съдът задържа под стража Иван Г. за предумишлено убийство

Съдът задържа под стража Иван Г. за предумишлено убийство

По искане на Окръжна прокуратура Сливен, съдът задържа под стража обвиняемия Иван Г., затова че на 20.07.2020 г. в землището на с. Панаретовци, обл. Сливен, умъртвил мъж на 45г. от гр. Сливен, като деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл.116 ал. І т.9 вр. с чл.115 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение затова, че Иван Г. е извършил тежкото умишлено престъпление, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия Иван Г. Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

Още подробности по случая представиха днес следобед на брифинг окръжният прокурор Пламен Стефанов и старши комисар Димитър Величков – директор на Областната дирекция на МВР в Сливен:

Още в прикачения файл:

Чуйте още:

Както вече информирахме, тялото на жертвата беше открито в изоставен напоителен канал в землището на село Панаретовци в ранните часове на 21 юли, като по тялото са установени 7 огнестрелни рани.

В резултат на общите усилия на полиция и прокуратура в края на миналата седмица е задържан 36-годишният И.Г. от село Панаретовци. 

Изясняват се мотивите, има още много работа по делото, най-вероятно става въпрос за имуществени отношения, каза окръжният прокурор. Намерено е оръжието на престъплението – незаконно притежаван преправен газов пистолет „Иж” в боен. Събраните до момента доказателства говорят за предумисъл, за което му е повдигнато и такова обвинение. Санкцията, предвидена в закона, е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна. 

Задържаният 36-годишен И.Г. е земеделски производител, не е криминално проявен, поясни старши комисар Димитър Величков. При събирането на доказателствата по случая е използван изключително голям ресурс от Министерство на вътрешните работи. Това е едно от най-тежките престъпления, по което сме работили, каза още Величков. Денонощните усилия на колегите, големия обем свършена работа, както и бързите и навреме изготвени физикохимични и ДНК експертизи са в основата на разкриване на тежкото криминално престъпление, разтърсило Сливен.

Старши комисар Димитър Величков благодари на всички, участвали в разследването – служители на сектори Противодействие на криминалната и икономическа престъпност в ОДМВР-Сливен, сектори Противодействие на престъпленията срещу личността и Експертно-криминалистическа дейност при Главна дирекция „Национална полиция“, служители на Института по психология на МВР, Научноизследователският институт по криминалистика към МВР и служители на РУ-Сливен, отдел „Разследване“, сектор „НТЛ“.

От началото на годината до момента полицията в областта е работило по шест случаи на убийство.

Pin It

Facebook Comments