28/06/2022
В Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен откриха новата учебна година

В Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен откриха новата учебна година

За първи път училищния праг пристъпват ученици от пети клас

Началото на новата учебна година в Сливен бе дадено днес в Спортно училище „Димитър Рохов“. По традиция церемонията започна с посрещане на училищното знаме.

Държавния флаг издигнаха Софи Тенева от 10 клас и Жулиен Иванов от 11 клас, републикански шампиони по борба за настоящата година.

Сред официалните гости на събитието беше зам.-кметът Пепа Чиликова, която от името на кмета Стефан Радев приветства учениците и учителите и им пожела здраве, успехи и благополучие в начинанията.

„Ще се изправите пред нови предизвикателства по пътя на знанието, науката и спорта. Нека те не ви плашат. Нека бъдат стимул за вашето израстване и развитие оттук нататък. Учете се и бъдете упорити в преследването на своите мечти. Нека успехите ви бъдат най-добрият показател за старанието, което полагате, и плод на доброто взаимодействие между вашите учители и родители. Вярвайте им!“, заяви в приветствието си Пепа Чиликова. На учителите тя пожела търпение и да продължават да показват висок професионализъм и вдъхновение в своята работа.

На първия учебен ден присъстваха Ива Тарагошева – старши експерт в РУО – Сливен и Силвия Никова – председател на Обществения съвет на училището.

Директорът на Спортното училище Наташа Иванова приветства учениците и им пожела успешна учебна година. Новоприетите ученици положиха клетвата на спортиста и проведоха първия си час на класа.

В поздравителен адрес от Министерството на младежта и спорта изказват благодарност на учениците, треньорите и преподавателите за развитието на българския спорт и им пожелават да продължават да дават максимума от себе си за още по – високи върхове и да разпространяват ценностите, на които учи спортът.

За първи път училищния праг прекрачиха ученици от пети клас.

В спортното училище се обучават 300 ученици, а броят на новоприетите тази година е 66.

В условията на сложната и динамична обстановка, свързана с коронакризата, както и необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, тази година на официалното церемония присъстваха само новоприетите ученици от 5, 6 и 7 клас, учители и родители. Учебният процес е организиран според изискванията и противоепидемичните мерки, утвърдени от Министерството на здравеопазването и насоките, дадени от просветното министерство, съобразени със спецификата на самото училище.

Училището предлага специализирана подготовка в 6 вида спорт – акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол. Традиционно и успешно работи по национални и международни проекти, ориентирани към специализираната спортна подготовка на учениците. Те получават европас сертификати, като обучението намира практическо приложение в практиките за помощник – треньори, в които участват учениците.

Разполага с общежитие и стол – обновени и освежени, както и класните стаи.

Спортно училище“ Димитър Рохов“ е единствено по рода си училище в Община Сливен. Учителите и треньорите прилагат успешно ефективни методи на преподаване, като същевременно въвеждат нови моменти в организацията на работата си.

Pin It

Facebook Comments