23/05/2022
Мустафа Мустафов ще ръководи Областния предизборен щаб на ДПС – Сливен

Мустафа Мустафов ще ръководи Областния предизборен щаб на ДПС – Сливен

Номинациите от областта ясни до две седмици

На завършило току-що заседание на Областния съвет на ДПС – Сливен активът на партията бе запознат с процедурите и критериите за номинации за народни представители.

Кандидатите трябва да са избираеми личности, с обществен авторитет, да споделят идеите на Движението за права и свободи и на либерализма. Това коментира пред Радио Сливен Нет областният председател на ДПС Мустафа Мустафов, който оглави и предизборния щаб тук. Общинските председатели пък ще ръководят общинските предизборни щабове.

Уточнен е и графикът за провеждане на разширените общински заседания, които първо ще направят своите номинации: 4 – ти февруари в Сливен, 6-ти февруари в Котел, 10-ти в Нова Загора, в Котел – на 11 – ти февруари.

Областният съвет ще заседава за одобряване на номинациите на 12 февруари, петък. До 14-ти ще станат ясни номинираните от областта кандидати за народни представители на движението за изборите на 4 април, като листата ще бъде подредена по азбучен ред.

Основните насоки, които Централният съвет даде на структурите на Движението, са всички разширени заседания на Общинските съвети на ДПС във връзка с номинациите за кандидати за народни представители да се провеждат онлайн, на открито или на закрито, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Движението има важна задача – да възстанови нормалността в политиката, да възстанови демокрацията и държавността и да изгради системите да функционират, се обърна по време на онлайн заседанието на ЦС на ДПС, провело се на 28 януари,  председателят на партията Мустафа Карадайъ, който бе избран за председател на изборния щаб на партията на национално ниво.

Pin It

Facebook Comments