Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
След проверки: 35 предупредителни протокола и 40 акта – Радио СливенБГ
08/12/2022
След проверки: 35 предупредителни протокола и 40 акта

След проверки: 35 предупредителни протокола и 40 акта

Близо 400 проверки за спазване на мерките бяха извършени за седмица

С решение на Областния кризисен щаб и дадени указания от областния управител Чавдар Божурски екипи на ОД на МВР и РЗИ извършиха през изминалата седмица близо 400 проверки за спазването на противоепидемичните мерки, съобщиха от щаба. Проверките приключиха със съставянето на 35 предупредителни протокола и 40 акта за неносене на предпазни маски за лице на задължителните за това места. Четири акта бяха съставени от служителите на РЗИ за същото нарушение. Определената в Закона за здравето минимална санкция е в размер на 300 лева.

Служителите на реда в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица осъществиха контрол в 198 търговски обекта, автобуси от обществения транспорт, бензиностанции и др. Колегите им от РЗИ провериха дали се спазват мерките в 185 училища, детски градини, фризьорски и козметични салони, зали за фитнес, хотели и други обекти за обществено предназначение.

Засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки в област Сливен продължава.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments